Dag 2 conferentie

De tweede dag van de conferentie begon voor ons alle drie al vroeg. Om acht uur de eerste presentaties!! De onderwerpen variëren enorm en zijn daarom erg leuk: laptops in de klas, podcasten in het onderwijs, het gebruik van Ipaq in de klas[foto boven], Windows Live Edu………

We komen met flink wat ideeën en ervaringen terug.

Wat opvalt op deze conferentie is dat de emancipatie hier voor wat betreft ICT in het onderwijs flink doorgezet heeft. Is op een vergelijkbare conferentie in Nederland ongeveer ⅓ van het vrouwelijk geslacht, hier is dat meer dan de helft. Veel presentaties worden ook door vrouwen gegeven.

Vanavond nog een aantal rondetafelgesprekken met de Nederlandse deelnemers om ervaringen uit te wisselen. De Nederlandse delegatie is een leuke gevarieerde groep, die het goed met elkaar kan vinden.

Vandaag rond lunchtijd vielen we midden in een grote parade. Het is nl. vandaag een officiële feestdag[vrije dag] in de VS: ‘Veterans Day’. Een bonte stoet van stramme militairen[WO II, Korea, Vietnam, Irak], marcherend, in rolstoel,…. Maar ook kinderen in uniform, tanks, en ook wagens met mensen van het thuisfront[zie foto hieronder]. Amerika is trots, maar wij vroegen ons af hoeveel Amerikanen er vandaag weer in Irak zouden sneuvelen. We hadden alle drie een nogal dubbel gevoel bij het hele theater.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s